nedelja, 17. september 2017

TAROT ZA DANES - 10 čaš

Podoba je iz tarota Green Witch, ki prikazuje dokaj tradicionalno temo 'srečne družine'. Po Rider Waitovem tarotu je to med drugim karta domačega okolja, njen pomen pa je mir, zadovoljstvo, tudi vrhunec ljubezni in prijateljstva.


Prepletena moški in ženska predstavljata spravo in mirovanje naših moških in ženskih energij, vez med levo in desno polovico možganov, most med našimi notranjimi razkoli in dualnostmi. V desetici najdemo vrh izraza, vrhunec cikla, ki se bo nato zopet vrnil na začetek, v enico. Otrok na sliki predstavlja nov začetek, ki je že vsebovan v tem vrhuncu kreacije, potem ko smo prehodili strmo pot vzpona proti temu zadnjemu številu. Podprti smo s koreninami življenja (drevo), umirjeni v kontemplaciji novega začetka (par, ki opazuje otroka), vode so se umirile (potok), a so še vedno žive in rojevajo življenje (bober, ki gleda iz vode). Bober ravno tako predstavlja marljivo delo in timsko sodelovanje za kreacijo nečesa večjega, spominja na skupnost, iz katere izhajamo in v kateri najdemo mir. Skupnost niso samo ljudje, temveč življenje, narava, kreacija sama, ki nas podpira na poti in pri spoznanju.

Meditacija za danes:
Udobno se namestimo v sedeč položaj, za hrbtom imamo oporo, zapremo oči. Občutimo svoje telo, svoj položaj, čutimo, kako trdno sedimo, nameščeni in podprti. Podpira nas podlaga in podpira nas opora za hrbtom, ki si jo začnemo predstavljati kot trdno, močno drevo z globokimi koreninami. Čutimo, kako nas drži, podpira, kako rastemo in dihamo z njim in nazadnje občutimo, da je to drevo v resnici naša lastna hrbtenica, ki se ukoreninja globoko v zemljo in hkrati razteza visoko v nebo. Vztrajamo v tem občutku trdnosti in varnosti nekaj minut.
Zaključimo z nekaj globokimi vdihi.


Ni komentarjev:

Objavite komentar