ponedeljek, 15. januar 2018

8. Akademija Instituta IPAL: Izbira staršev in postavitev družine

3. predavanje 12:30 - 13:30

Neda Baćić: Razpočeno bitje - starši kot odsev naše lastne psihe in gonilo razvoja

"Prispevek zajema zrcaljenje odnosa med otrokom in starši, zlasti z vidika, da so starši otrokova projekcija, podaljšek njegovega lastnega uma in psihe. Starši predstavljajo osnovni element otrokove psihe s tem, da obstajajo takšni kot so, s svojo zgodbo, preteklostjo in družinsko psiho, inkarnacija otroka v specifično družino pa je del njegovega več-življenjskega potovanja, kjer psiha nabira izkušnje in dograjuje svojo eksistenco, ki naj bi na koncu pripeljala do celovitosti in celjenja. Starši s svojo zgodbo in preteklostjo predstavljajo okolje, vibracijsko napetost in polje, ki je natančno takšno, kot ga otrokova duša potrebuje za še en bolj ali manj uspešno izpeljan korak na svoji poti. Psihološka astrologija s svojimi simboli do neke mere lahko predstavi to polje inkarnacije, razmere, ki so bile potrebne, da je človeško bitje lahko v njih začelo svoj proces razumevanja, integracije in s tem osvobajanja ter celjenja razkosanih delov bitja. Starši so prvi in najbolj neposredni pokazatelj te dinamike, preko njih pa se odpirajo vrata v mnogo širšo in kompleksnejšo zgodbo, ki se dotika kolektivnih nastavkov in nazadnje vprašanja bivanja kot takega.

Na predavanju bomo na primerih rojstnih kart pokazali, kako se potovanje psihe kaže skozi astrološke pokazatelje, kje se zrcali preteklost in 'izbira' ustreznih staršev v inkarnaciji, ki so potrebni za psihičen razvoj. Med drugim nas bo zanimala pozicija Lune kot kazalca osebnih preteklih izkušenj in nezavednega uma, nato vpliv kolektivnih planetov kot motivatorjev 'višjega jaza' oziroma tistih delov psihe, ki so egu presežni, ter tudi planetov 'prihodnosti', kot je na primer Sonce. Pokazati bomo skušali, kako astrološka karta odseva izbran trenutek v inkarnaciji, ki je bil potreben za napredovanje in celjenje psihe, in kako se vsaka posamična astrološka karta vpenja v nek širši, vseobsežni razvoj človeškega bitja, ki zajema več inkarnacij."

O predavateljici:
Neda Baćić je univerzitetna diplomirana filozofinja in francistka in se že 20 let ukvarja s terapijo in notranjo rastjo. Živela in delala je v Osho meditacijskem rezortu v Pooni, Indiji, kjer se je udeleževala vrste delavnic in terapij (Body work, Ayurvedic Yoga massage, Woman Healing, Family Constellation, itd), od samega začetka pa se je ukvarjala s psihološko astrologijo še na tedanjem Astrološkem inštitutu Matjaža Regovca, ki se je kasneje preoblikoval v inštitut Ipal, kjer je tudi pridobila certifikat iz psihološke astrologije. V Osho centru v Miastu, Italija, je pridobila naziva Osho Prana Healing terapevtka in Memory Access terapevtka, trenutno pa pridobiva znanja za delo s transom pri dr. Charles Newmanu v okviru Osho kroga v Grčiji. Že nekaj let vodi redne meditacijske skupine, kjer uporablja psihoterapevtske tehnike, energijske tehnike in različne meditacijske metode, ravno tako že nekaj let vodi terapevtsko skupino tarota ter redno dela tudi z individualnimi klienti. Redno je objavljala članke v reviji Karma, kjer je predstavljala psihološko astrologijo in promovirala Institut IPAL.

Celodnevna kotizacija (udeležba in zbornik):
- plačila do 31. 1. 2018: 25,00 €
- plačila po 31. 1. 2018: 30,00 €
Kotizacija za eno predavanje: 10,00 €
Praktična delavnica: 46,00 €
8. Akademija + delavnica: 64,00 €

Prijave v tajništvu Instituta IPAL:
T: 040 518 045
E: info@ipal.si

V sporočilui navedite svoje podatke (ime in priimek ter naslov), poslali vam bomo predračun v elektronski obliki.

Celoten program 8. Akademije Instituta IPAL je na spletni strani:
https://ipal.si/event/8-akademija-instituta-ipala

Ni komentarjev:

Objavite komentar