sreda, 10. januar 2018

BRANJE za sedmo čakro.

Sedma čakra predstavlja našo povezanost z enim, s celoto bivanja, v njej docela razpustimo ločeno stanje in se zlijemo s presežnim. Je odraz našega kozmosa, našega zaupanja v širše bivanje in predstavlja načine, kako se dokončno prepustimo življenju in nedoumljivi razsežnosti, ki je onkraj uma.

Spraševalka je želela uvid v svojo sedmo čakro. Uporabila sem Legacy of Divine tarot.

Stanje čakre sedaj predstavlja Kraljica čaš.


Karta kaže, da spraševalka povezanost z življenjem in širšim bivanjem doživlja na emotivni ravni, saj je to Kraljica vode, ki predstavlja stik s čustvenimi globinami in tudi instinktom. Na sliki vidimo ribe, ki se v krogu vrtijo in zajamejo krog od srčne čakre do kronske. Karta nakazuje povezanost srca in transcendence in spraševalka se dejansko na življenje v prvi vrsti odziva emotivno, senzibilno, je v stiku z občutji, vendar pa je po drugi strani tudi lahko preveč naivna in nagnjena k idealiziranju - kar je na sploh tendenca znamenja Rib, ki je na tej karti pripisan Kraljici čaš. Spraševalka tudi začenja z večjim razvojem svoje zdraviteljske prakse, kar je še en odmev intuitivnega pristopa do življenja. Vidimo karto Kraljice čaš, ki predstavlja zdraviteljico - načeloma je sicer terapevt v tarotu Kralj čaš, ker lažje deluje v svetu z yang energijo. Kraljica čaš je voda vode, kar jo dela izjemno tankočutno, vendar velikokrat tudi neprizemljeno.

Naslednja karta predstavlja izziv, ki ga spraševalka doživlja. Pojavi se karta Zvezde.


Zvezda je karta presežnosti, saj vodi v prihodnost in nam kaže pot naprej - pot, ki ni udejanjena v tem svetu tu in zdaj, ampak je 'onkraj'. V tem smislu je karta Zvezde močno usmerjena na prihodnost - tudi pripada ji znamenje Vodnarja kot osvetljevalca novega razvoja. Na sliki vidimo, da dekle zapušča prizorišče zemlje in sega navzgor, v nebo.
Zvezda je sicer čudovita karta zdravljenja in obnove ter zaupanja v prihodnost, a ima svojo senčno plat. Lahko je preveč odmaknjena od zemeljske ravni, idealistična in sije s hladno svetlobo, katere žarki nas na Zemlji ne ogrejejo kaj dosti. Spraševalka se mora vprašati, kje dejansko biva - na daljni zvezdi ali tu na Zemlji?

Kot spraševalkin potencial se odpre karta Kraljice palic.


Še ena Kraljica, tokrat v ognju, kar čudovito dopolnjuje spraševalkino temo. Ima dejansko velik energijski potencial, saj ogenj najmočneje povezujemo z energijskim pristopom in zdravljenjem, hkrati je to ženska, ki se zna izraziti in voditi sebe ter druge v prihodnost (ogenj je kvaliteta prihodnosti, za razliko od vode, ki se obrača nazaj, v preteklost). Spraševalka torej dejansko v sebi nosi ogromno zaloge energije, tudi osebne karizme in talenta, ki ga mora izraziti na primeren način.

Kot vodstvo se prikaže Kralj diskov.


Karta, ki celotno branje dokončno in zelo trdno prizemlji. Kozmos in celota, ki ga spraševalka doživlja, mora biti živet, občuten in izkušen tu, na Zemlji. Kozmos so ljudje, so okoliščine, so dejanja - in to je celota, s katero se mora spraševalka povezovati sedaj, da bo živela in izkušala svojo sedmo čakro. Kralj diskov kot Kralj zemlje je čudovit pomočnik, ki jo opominja, da mora vse izkušnje deliti na konkreten, praktičen način, je tudi zelo dobra karta za posel in finance, ki so del aspekta Zemlje. 

Osnovno učenje spraševalke je, da je Zemlja tudi del kozmosa, je naš dom, naše korenine, ki ne bivajo med zvezdami, temveč tu in zdaj. Spraševalka ima ogromno potenciala, tako intuitivnega kot čustvenega, kot osebne karizme, da lahko uspe in s tem tudi uspešno razvije svojo zdraviteljsko prakso. Njena sedma čakra se v tem trenutku odvija na ta način. Kozmos je tu in zdaj.







Ni komentarjev:

Objavite komentar