petek, 19. januar 2018

TAROT BRANJE ZA PETO ČAKRO

Peta čakra je center kreacije. Je most med srcem in višjimi centri, nahaja se v vratu, ki je ravno tako most med glavo in telesom. S peto čakro ustvarjamo in manifestiramo svojo 'srčno resnico'. V njej v polnosti živimo svoje življenje, brez dvomov in strahov.

Za branje sem uporabila Mitološki tarot.

Kot status čakre v tem trenutku se je spraševalki odprla karta 2 čaš.





Karta kaže Psiho, privezano na čer v oceanu. Čaka na svoji smrt - Eros, ki naj bo jo ubil, se vanjo zaljubi.

Tu vidimo situacijo nepričakovane kreacije - ljubezen se nam zgodi, ko to najmanj pričakujemo. Takrat namreč naše obrambe počivajo. Psiha je tu povsem predana - ne le življenju, ampak tudi smrti. Spraševalka se nahaja v podobni situaciji - čaka, je odprta, ne ve, kaj pričakuje in lahko da se je že povsem vdala v usodo. Kart ji pravi, da nekaj prihaja do nje, lahko celo odnos ali ljubezen. Verjetno je celotna njena kreativna sposobnost sedaj povezana s sposobnostjo ljubiti in se predati drugemu - in dejansko spraševalka čuti, da si želi kreirati odnos, ki bi ji veliko pomenil. Vendar jo pred tem čaka še nekaj dela in ne zaveda se še, kaj prihaja in od kod. Na karti vidimo Erosa, ki prihaja od zadaj - je na receptivni strani čaker, na hrbtni, in Psiha se ga niti ne zaveda.


Karta se lepo navezuje na naslednjo karto, ki predstavlja jedro problema, 2 diskov.







Na karti vidimo Dedalusa, umetnika, ki razkazuje svoje orodje. V roki drži sekiro in žago, poglavitni orodji - namenjeni sta v prvi meru razkosavanju in rezanju. Karta kaže, da je spraševalka pred odločitvijo, kam bo usmerila svoje energije. 2 diskov je tradicionalno karta fleksibilnosti in prožnosti, ki jo moramo pokazati, ko se pojavijo različne zahteve, uravnotežati moramo več zadev, lahko tudi več odnosov, dejavnosti, celo več virov zaslužka...je dokaj aktivna karta in hkrati karta priložnosti. Vlada ji namreč Jupiter v Kozorogu, ki prinaša nove oblike širjenja v materialni in socialni realnosti, mi pa se moramo temu ustrezno prilagoditi. Kar zadeva spraševalkino peto čakro, je tu nakazano, da je problem lahko v tem, da se spraševalka ne more odločiti, kateri poti bi sledila. Njena energija je zato lahko razpršena. Hkrati lahko karta, zlasti v povezavi z 2 čaš, kaže, da se ji v življenju pojavljajo odnosi, ki jo stimulirajo, dajejo nove priložnosti, vendar pa še niso dobili prave oblike in razvoja (razvoj vidimo v številu 3, število 2 pa predstavlja odločitve in napetosti). Spraševalka mora torej sprejeti odločitve, kam se bo usmerila, kaj bo 'pokosila' in čemu dovolila, da raste in se razvija.


Karta potenciala njene pete čakre je 6 mečev, kot vodstvo pa se kaže Paž mečev.



Obe karti kažeta na svež veter, ki bo zapihal v spraševalkinem življenju. 6 mečev je na splošno karta 'mirnih voda', ki kaže, da se po težavah in konfliktih končno bližamo zavetju. Karta 6 mečev v Mitološkem tarotu prikazuje Oresteja, ki se bliža otoku Argos. Spraševalka se ravno tako bliža svojemu 'kraljestvu', prišla bo domov, kjer si bo lahko odpočila in se umirila. 6 mečev kaže na popuščanje napetosti, na sprejemanje življenja in na globoke uvide. Velikokrat se pojavi potem, ko smo dali v življenju čez nekaj težkega ali bolečega in je sedaj napočil trenutek za okrevanje in nato pot naprej. Karta kaže, da mora spraševalka zaceliti rane - rane odnosov, ki so nakazane v prvi karti in ki ovirajo njen razcvet energije. Čuti se nemočna in dostikrat na milost in nemilost prepuščena odnosom in drugim, vendar jo branje opozarja, da mora sama najti pot domov. V njej se porojeva nov, svež veter - kot ga nakazuje Zefir, gospodar severnega vetra, na karti Paža mečev. Ta karta kaže na igrivo in spontano igro uma - smo kot veter, ki piha in se igra, neobremenjeni z moralo, zapovedmi, prepovedmi. karta kot vodilo spraševalki kaže, da se mora predvsem osvoboditi vsega, kar jo duši in ovira. Zadihati mora in to lahko pomeni tudi izraziti svoje prave misli, svoja mnenja, ki jih je verjetno goltala in skrivala v strahu pred izgubo drugih ljudi. Obe dvojki, še zlasti pa 2 čaš, kazujeta, da je spraševalkina tema prepletena z odnosi in s potrebo, da bi se globlje povezala z drugim človekom - vendar pa mora najprej tudi opustiti in odrezati lastna pričakovanja ter strahove, ki jo dušijo. Dve karti mečev kažeta, da je treba problem rešiti na področju vzorec in prepričanj, kjer spraševalka potrebuje pogum za to, da bo sledila svojemu lastnemu vpogledu in se ne obračala po 'vetru drugih'. Zlasti Paž mečev kaže, da je spraševalka v tem pogledu še umsko mlada, v smislu na začetku neke nove poti, ki se je šele uči. Naučiti se mora izražati najprej svoje poglede, imeti pogum, da tudi opusti nekaj, kar ne deluje, ter stati za tem, kar misli in čuti in se ne prilagajati drugim v želji po ugajanju. To so prvi koraki k kreaciji njenega lastnega življenja - s tem pa tudi kreaciji odnosov, ki si jih želi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar