četrtek, 25. januar 2018

Branje za 6.čakro

Šesta čakra predstavlja središče pravilnega razumevanja in videnja - je notranje oko, ki vidi onkraj materialnega, spregleda resnico in doume velike vzorce življenja ter tudi posameznikovo mesto v njemu. Če šesta čakra ne deluje pravilno, nimamo jasne slike, kdo smo, kakšna je naša narava, naše mesto v kozmosu in na sploh nimamo pravilnega uvida v življenje.
Zaradi zmožnosti videti onkraj fizičnega, se 6.čakro oziroma tako imenovano 'tretje oko' povezuje z jasnovidnostjo in tudi z magičnimi sposobnostmi. Zlorab tretjega očesa je v duhovnem svetu ogromno, saj se ga velikokrat uporablja za penetracijo v znanja, ki niso namenjena samospoznanju, temveč manipulaciji z energijami. Razvita in pravilno uravnana šesta čakra prinese jasnost misli ter predvsem jasno videnje življenja, ki ni zamegljeno z željami, pričakovanji in fantazijskimi predstavami o sebi ter drugih. Šeste čakre so v današnjem duhovnem svetu velikokrat več ali manj stimulirane s fantazijami in hkrati tudi proizvajajo fantazijske predstave ter videnja, ki pa so zgolj prehodnega, neresničnega značaja. Pravi uvid vase in življenje je jasen, čist in daje občutek notranje integritete ter resnice (zato mora biti 6.čakra uravnotežena z ostalimi centri).

Spraševalka je prosila za branje za njeno šesto čakro. Uporabila sem Legacy of Divine tarot.



Vse karte, ki se pojavijo, so karte Velike arkane, ki v tarotu predstavlja arhetipske vzorce človekovega življenja in njegove poti. Kot prva karta se pojavi Zvezda, ki je ena od svetil v Veliki arkani, ena od nebesnih teles, je tudi višje število Velike arkane, število 17, ki kaže že na drugo polovico človeške poti. V Zvezdi se dvignemo v nebeške sfere - in na sliki vidimo dekle, ki se dviga nad mesto in nad pokrajino. Zvezda je dokaj oddaljena karta, karta prihodnosti in bodočih potencialov in vidimo, da je spraševalka povezana z nivoji, ki jo dvigajo višje, v bolj subtilne načine bivanja, vendar je hkrati tudi precej oddaljena od zemlje. Ko pogledamo ostale karte, vidimo, da nobena ni posebej v stiku z zemljo in s fizično, inkarnirano realnostjo. Že sam prvi pogled na karte nam da občutek, da imamo opravka s subtilno, vendar ne preveč 'utelešeno' osebo - kar je pogost pojav pri ljudeh. Veliko ljudi si bivanja v telesu v resnici ne želi ali ga zelo slabo prenaša, raje bežijo v fantazije in ideje ali pa bivajo v racionalnem umu. Spojiti telo in duha je več življenjski proces, ki ima veliko faz - in pri spraševalki vidimo, da je na točki, ko se bo tega morda lahko zavedla. Namreč karta Ljubimcev se pojavi kot potencial njene 6.čakre, tudi nosi število VI, ki kaže na harmonijo in uravnotežanje z drugimi. Odnosi so velikokrat način, da se 'prizemljimo' in živimo zemeljsko življenje, saj nam druga oseba zrcali vidike nas samih, ki jih sicer ne bi prepoznali, hkrati nas odnos tudi uteleša v smislu, da je čustven in seveda tudi fizičen. Spraševalka ima velike težave z bivanjem izven telesa, v idejah, sanjah, zlasti duhovnih fantazijah, kar ponazarja tudi karta Zmernost (Temperance) na drugem mestu, ki kaže na problem. Karta Zmernost prinaša spoj različnih elementov, ki jih moramo znati uravnati - in kot problem ta karta kaže, da je spraševalka 'nezmerna', neuravnana, da daje prednost enemu elementu pred drugim. Tudi vidimo podobo angela, ki lebdi, visoko v svetlobi - vendar hkrati pošilja energijo navzdol. Za pravilno pot potrebujemo oboje - višjo sfero, a hkrati močno ukoreninjenost v telesu in na zemlji. Spraševalka od tega očitno beži, zato se bo morala spopasti še s kakim 'levom' - kar kaže karta Moči na zadnji poziciji vodstva. Nasvet in vodilo je torej borba z osnovnimi instinkti, ki jih predstavlja lev, sprejemanje tudi animaličnega dela bitja, ki je v resnici vir življenja na zemlji. Nismo samo angeli, smo tudi 'levi', smo biologija, zemlja in telo - in če tega ne znamo sprejeti in ozavestiti, so naša življenja vržena izven tečajev, neuravnovešena, kar v resnici ponazarja naš notranji konflikt in nesprejemanje enega od delov bitja.
V 'duhovnem svetu' je ogromno tovrstne neprizemljenosti ter še več fantazij, ki človeka ne privedejo na pot realnega samoraziskovanja. Človeški um je otrok, ki rad verjame v zgodbe in pravljice, zato je treba na poti iskanja resnice biti pogumen in odkritosrčen, kar tudi predstavlja lev v zadnji karti. Pogum soočanja z lastno realnostjo, od najbolj biološke pa do božanske, je najpomembnejše vodilo - ki ga mora upoštevati vsak duhovni popotnik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar