torek, 8. avgust 2017

KARTA ZA DANES
Vitez čaš

Vsi vitezi v tarotu govorijo o premikih - tudi upodobljeni so na konju, jahajoč na svojo misijo.

Vitez čaš kaže na premike v čustvenih stanjih - čaše v tarotu predstavljajo vodo, ki je povezana z emocijami. Na prvi sliki vidimo, da viteza obdajajo oblaki - to kaže na spremembe v čustvih, ki dejansko so kot vreme, spreminjajoč se iz trenutka v trenutek. Na drugi podobi vidimo viteza, ki se koplje v emocijah, kot bi bil poškropljen od blagodejnega dežja.

Emotivna stanja so povezana z drugo čakro, ki deluje kot vrtinec za predelavo vseh čustvenih potreb in tudi navezanosti. Misija viteza čaš je torej vstop v novo čustveno navezavo, zato ga velikokrat povežemo z romantično gesto. Romantika sicer bolj pripada srčni čakri, ki je fantazijska, vendar je osnovni poriv za romantiko čustveno-navezovalen. V tem smislu oblaki lahko predstavljajo romantične fantazije, ki se sprožijo, ko impulz iz druge čakre išče zadovoljitev.

Danes si torej dajmo možnost opazovanja čustvenih stanj in kje vse si želimo slediti porivom emocij - ker so vitezi ljudje, lahko iniciativa za novo čustveno vez pride tudi s strani druge osebe. Čustvena vez ni nujno pravi odnos, lahko je samo nekaj, kar nas spomne na neko potrebo, ki jo želimo izpolniti.



Ni komentarjev:

Objavite komentar