torek, 29. avgust 2017

TAROT dneva

6 mečev
Green Witch tarot

Šestica mečev predstavlja raven uma (meči), ki je našel svoje ravnovesje (število 6). Meči v tarotu pripadajo elementu zraka, le-ta pa je eden najbolj subtilnih in prefinjenih elementov in zato tudi podvržen nihanjem ter izjemno občutljiv. Hkrati ima izjemno moč delovanja - vsi vemo, kako močno lahko na nas vplivajo razmišljanje, predstave, ideje, dajo nam lahko zalet in energijo, ali pa nas potisnejo v globoka negativna stanja.

V šestici mečev je predstavljeno stanje uma, ki je našlo izhod iz stisk in težav - zato je na karti velikokrat prikazan čoln, ki pluje v mirne vode. Na sliki iz Green Witch tarota vidimo čoln, ki je prispel na breg, za sabo je pustil turbulentne vode, hkrati pa je že varno vpet v škripec. To je stanje uma, ki nastopi, ko je konflikt že za nami, olajšanje in tudi zdravljenje, da smo sedaj 'končno na bregu'. Na sliki vidimo konja, ki se že pripravlja na izstop, hkrati nudi oporo človeku, ki stoji poleg njega. Karta nam sporoča, da smo podprti, da je kopno že tik pred nami, da smo prebredli turbulence in sedaj lahko varno stopimo na trdna tla. Um se je uravnovesil, pomiril in se lahko pozdravi od preteklih stisk in tesnob. Na bregu čaka cvetoče polje - zato le zaupajmo, da nas tudi turbulence nazadnje pripeljejo v varen pristan.

Šestica je število balansiranja, zato nas tudi opominja, da če smo razburjenji, uravnotežajmo nemir z mirom - iščimo sprostitev, pomiritev, zavestno zaupajmo in se prepustimo. Preko sproščanja in uravnotežanja uma, najdemo center v sebi, ki ostane miren in spokojen tudi sredi največjih turbulenc. To je potem pravo zdravljenje, umiritev in sprostitev.


Ni komentarjev:

Objavite komentar